fbpx
was successfully added to your cart.

Coș

Fie că vorbim despre achiziționarea unui unit dentar, renovarea sau construirea unui cabinet stomatologic, este important de știut că orice modificări sau adăugiri aduse unui astfel de spațiu influentează aspectul și dinamica acestuia.

În articolul de astăzi vom discuta despre instalarea unui unit dentar. Când instalăm un astfel de dispozitiv, trebuie să luăm în considerare nu doar dinamica și designul spațiului: este importat să cunoaștem, în mare, despre ce este vorba, cum identificăm racordurile unui unit, cum poziționăm un unit, care sunt dependințele acestuia etc.

Cum identificăm racordurile unui unit?

  • în cazul modelelor mai vechi, racordurile se află sub blocul ce conține scuipătoarea
  • în cazul modelelor mai noi, racordurile se află sub scaunul pacientului
  • există și excepții in care racordurile vin la distanta mai mare de unit iar atunci se monteaza o cutie speciala pentru racorduri

De reținut:

Pentru o poziționare cât mai exactă a locului de unde vor ieși din pardoseală țevile și cablurile pentru unit, nu uitați să cereți furnizorului dumneavoastră o planșă 1:1 care să conțină talpa unitului și locul exact al conexiunilor.

În imaginea de mai jos găsiți un astfel de exemplu, pentru cazul uniturilor FONA.

În cazul în care planșa de care am amintit mai sus este indisponibilă, vă puteți uita la talpa unitului dumneavoastră, sub gamba pacientului atunci când acesta este așezat în fotoliu.

Care sunt dependințele unui unit?

Înainte de a turna șapa, a pune gresia sau parchetul, nu uitați de celelalte aspecte care influențează buna funcționare a unui unit dentar: apa, aer comprimat, curent, canalizare, țeava de vacuum și comanda pompă. Dimensiunile recomandate pentru acestea sunt după cum urmează:

Apa – țeavă de cupru sau una de PVC, prevăzută cu un robinet cu filet interior de ½;

Aer – furtun pneumatic de 6×8 (6 diametrul interior, iar 8 diametrul exterior) care să reziste la o presiune de 20 bari;

Curent – cablu de curent de 2.5 cu împământare;

Canalizare – țeavă de canalizare din PVC cu diametrul de 32;

Țeava de vacuum – țeava de canalizare din PVC cu diametrul de 32 va face legătura între pompa de vacuum și unit;

Comanda pompa – cablu de curent cu 2 fire care să facă legatura între unit și pompa de vacuum.

De reținut:

Robinetul de la țeava de apă trebuie montat cât mai aproape de podea.

Dacă țeava de apă este prea lungă sau restul cablurilor sunt prea răsfirate, nu se va mai putea monta capacul ce le va acoperi. Așadar, toate țevile și cablurile ce ies din pardoseală trebuie încadrate într-un chenar de maximum 20X20 cm.

Dacă doriți să fixați unitul în podea (de cele mai multe ori nu este necesar) aveți nevoie de o schiță exactă a conductelor care trec prin aceasta. În acest fel, puteți evita orice fel de deteriorare sau fisurare a țevilor în momentul introducerii șuruburilor.

buzatu.radu

Author buzatu.radu

More posts by buzatu.radu

Leave a Reply